Yazıcı Tonerinin Bittiği Nasıl Anlaşılır?

20 Eylül 2022
Yazıcı Tonerinin Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Yazıcı Tonerini Bittiğini Anlama Yolları

Hangi marka olursa olsun her toner bir gün biter. Özellikle ofislerde ve fotokopi merkezleri gibi tonerlerin sıklıkla kullanıldığı alanlarda yazıcı tonerinin bittiği nasıl anlaşılır sorusu sıklıkla sorulur. Orijinal ve çipli tonerlerde uyarı sistemi vardır. Bu sistem, manuel olarak kontrol etmenize gerek bırakmadan tonerlerinizin bitmeye yakın olduğunu haber verir. Bu uyarıyı aldıktan sonra toner değişimi yapabilirsiniz. Çipsiz toner modellerinde ise manuel olarak kontrol etmeniz gerekebilir. Baskıların silikleşmesi ve kağıt üzerinde gri çizgilerin olması, tonerinizde bir sorun olduğunun işaretçisidir.

Bazı durumlarda toner bitmese de çeşitli sebeplerden dolayı baskı alamayabilirsiniz. Eğer tonerinizi nemli ve aydınlık bir ortamda muhafaza ettiyseniz tavsiye edilen kullanım ömrü dolmadan işlevini yitirebilir. Bu tip durumlarla karşılaşmak istemiyorsanız tonerinizi kuru ve karanlık ortamlarda, kapağı açılmamış bir şekilde muhafaza etmeniz gereklidir. Tonerin kapağını açtıktan sonra ortalama 3 ay içerisinde bitirilmesi gereklidir. Tonerin formunun bozulması, dolu olmasına rağmen toner hatası verme, yazıcıdan çıktı vermeme ve tortulanma gibi belirteçlerle kendisini gösterebilir.

Toner Bittiğinde Yazıcı Yazmaya Devam Eder Mi?

Bazı durumlarda toner bitse de yazıcı yazmaya devam eder. Bu gibi durumlarda yazıcı tonerinin bittiği nasıl anlaşılır sorusu yanıtsız kalmaz. Çünkü; toner artıkları baskının yapılmasına devam eder. Ancak bu durum yazıcı sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle çipli toner tercih ederek uyarı sistemi uyarınca hareket etmeli ve toner değişimi zamanında yapılmalı. Çipsiz toner modellerinde ise tonerin baskı kapasitesinin sonuna yaklaştığınızda toner değişimini yapmalısınız. Sağlıklı bir toner tükendiğinde tüm yazdırma işlemleri sonlanır. Eğer toneriniz bitmiş haldeyken bir baskı almak isterseniz “yazdırılamıyor” uyarısı ile karşılaşırsınız. Böyle bir durumla karşılaştığınızda dur veya çık olarak ifade edilen dışa basmalı ve yazdırma işlemini iptal etmelisiniz. Eğer bu durumun bir hatadan kaynaklandığını düşünüyorsanız yazıcı servisiniz ile iletişime geçebilir ve sorunun giderilmesini sağlayabilirsiniz.

Yazıcı Tonerinin Ne Kadar Kaldığı Nasıl Anlaşılır?

Yazıcı tonerinin bittiği nasıl anlaşılır sorusu, ofis dünyasında en çok merak edilen sorular arasındadır. Baskı adedi azaldığında, çipli tonerler “toner az” uyarısı verirler. Tonerlerin bir anda bitmesi de mümkündür. Eğer toner tozu %40 oranından daha azsa ve baskı adedi fazlaysa kısa süre sonra baskı alamadığını fark edersiniz. Uyarı sistemi bulunmayan tonerlerde toner değişimi için baskıların silik çıktığı dönemleri bekleyebilirsiniz. Siyah lekelerin bulunduğu kağıtlar, atık tozlarının kullanıldığının bir habercisidir. Bu nedenle özellikle çipsiz toner kullanıyorsanız bu etkenlere dikkat etmeniz gereklidir. Tonerin dolu olduğunu ise supply level kontrolü, sarf malzemeleri seviyesi ve kontrol paneli üzerinden kontrol edebilirsiniz. Bu sayede baskı almak istediğiniz zamanlarda işlemlerinizi sürdürülebilir kılarsınız.

Kaliteli Toner Nereden Bulunur?

Yazıcı tonerinin bittiği nasıl anlaşılır diye merak edenlerin önem verdiği bir başka konu ise kaliteli tonerlerdir. Uyarı sistemi bulunan çipli tonerlerden daha uygun fiyatlı olan çipsiz toner modellerine kadar aradığınız her şeye kartus.com sayesinde kolayca ulaşabilirsiniz. Ofis sarf malzemelerine tek tıkla ulaşabileceğiniz çevrim içi mağazamızda baskı ve çoğaltma malzemelerine Türkiye’nin her yerinden ve günün her saatinde ulaşabilirsiniz. Bu sayede istediğiniz ofis sarf malzemeleri bir tuşla kapınıza kadar gelir. Siz de toner değişimi ve diğer işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Ricoh, Develop, Sharp, Triumph Adler, Pantum, Brother, Canon, Epson, Hp, Konica Minolta ve Kyocera gibi dünyaca ünlü markaların en nitelikli ürünlerine zahmetsizce sahip olabilirsiniz. Uygun fiyat ve avantajlı kargo fırsatları ile sahip olabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.